×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip regelt donatie door China: half miljoen mondkapjes

  Schenking mondkapjes en testkits is te danken aan de koning

  Koning Filip regelt donatie door China: half miljoen mondkapjes

  België komt voorlopig niet zonder mondkapjes en corona-testkits te zitten. Koning Filip heeft iets geregeld met 2 bekende Chinese zakenmannen.


  Maggie De Block is de Belgische minister van Volksgezondheid. Zij heeft zojuist bekendgemaakt dat 2 zakenmannen uit China hebben toegezegd een schenking van maar liefst 500.000 mondkapjes en 30.000 corona-testkits te doen. 1 van de zakenmannen is Jack Ma, oprichter van 1 van de grootste webwinkels ter wereld.

  De eerste lichting, van zo’n 300.000 maskers, wordt vanmiddag in België verwacht. Het andere deel volgt dan later deze week.

  De minister meldt dat er “persoonlijke tussenkomst van de koning” is geweest om de donatie voor elkaar te krijgen. In eerste instantie zijn de mondkapjes bedoeld voor Belgisch medisch personeel.

  Lees ook:

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  16 maart 2020 - 14:17