×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip op de bon

  Snelheidsboetes per ongeluk naar paleis gestuurd

  Koning Filip op de bon

  De Belgische koning Filip heeft de afgelopen maanden tientallen boetes ontvangen voor zware snelheidsovertredingen in Frankrijk. Niet omdat hij zo'n snelheidsduivel is, maar vanwege een computerfout, schrijft Het Laatste Nieuws.


  Sinds de invoering van de nieuwe Belgische nummerplaten die meestal met een '1' beginnen, zijn nog niet alle Franse registratietoestellen aangepast. Bij de minste hapering onthoudt de computer alleen het cijfer '1', en dat is het complete kenteken van de dienstwagen van de Belgische vorst, een BMW-7. De boetes worden vervolgens automatisch naar de eigenaar verstuurd.

  Hoeveel bekeuringen er al bij het koninklijk paleis op de mat zijn gevallen en hoe groot het totaalbedrag is, is niet duidelijk. Koning Filip hoeft zich echter geen zorgen te maken, want alle boetes zijn kwijtgescholden. De daadwerkelijke overtreders hoeven niet bang te zijn alsnog een prent te krijgen, maar zijn wel gewaarschuwd: Frankrijk hoopt de computerfouten nog voor de zomer op te lossen.

  20 maart 2014 - 12:08