×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip ontvangt onderwijsministers

  Eerste 'interministeriële conferentie' over onderwijs

  Koning Filip ontvangt onderwijsministers

  In aanwezigheid van koning Filip hebben de drie onderwijsministers van België dinsdag een eerste 'interministeriële conferentie' gehouden. Ze vergaderden over de Vlaamse onderwijshervorming, de uitwisseling van leerkrachten en het splitsen van de schoolvakanties.


  De drie waren het er volgens persbureau Belga over eens dat vakantiespreiding in België geen goed idee is. Wel leidde de vergadering van dinsdagmiddag tot een akkoord over een vlottere uitwisseling van leerkrachten. Ze krijgen onder meer een financiële vergoeding voor hun woon-werkverkeer.

  De drie onderwijsministers zullen voortaan minstens eenmaal per semester samen zitten, overigens zonder de koning. Die benadrukte afgelopen maand in zijn eerste kersttoespraak nog het belang van onderwijs en opleiding. ''Als ouders hebben mijn echtgenote en ik, net als u, zeer veel bewondering voor het werk van leerkrachten en opvoeders. Wij beseffen maar al te goed hoe moeilijk hun taak is'', sprak de vorst de Belgen toe.

  7 januari 2014 - 14:54