×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip ondertekent euthanasiewet

  Ruim 200.000 tegenstanders probeerden dit te verhinderen

  Koning Filip ondertekent euthanasiewet

  Koning Filip van België heeft zondag zijn handtekening gezet onder de uitbreiding van de euthanasiewet voor minderjaren. Tegenstanders van de beladen wet probeerden dit te voorkomen.


  La Libre Belgique meldde maandag dat de koning de wet ondanks de protesten heeft ondertekend, waardoor de wet in werking treedt. Aan de redactie van VTM Nieuws en het tv-programma Royalty liet een paleiswoordvoerder daarop weten dat de Belgische koning veel wetten tekent en dat dit eentje van de vele was. De wet werd op 13 februari aangenomen in de Senaat.

  Tegenstanders hadden de koning middels een Europese petitie gevraagd de uitbreiding van de Belgische euthanasiewet naar minderjarigen niet te ondertekenen. Ruim 200.000 mensen stonden achter deze petitie, waarmee de koning werd opgeroepen om te luisteren naar zijn 'geweten en zich een monarch met ethische principes te tonen'.

  ''Indien hij deze wet niet had ondertekend, zou het een dramatische afloop kunnen hebben voor zijn rol als koning. Dan weet hij dat er een hele politieke discussie op gang komt en die kan hij wel missen als kiespijn'', duidt eindredacteur Robin Vissenaekens van het VTM-programma Royalty in een video op de website van de Vlaamse zender.

  3 maart 2014 - 14:19