×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip onder vuur om jagen

  Dierenbeschermers zijn boos

  Koning Filip onder vuur om jagen

  Koning Filip moet zijn jachtgeweer in de kast laten en de herten en hinden op het koninklijk domein Ciergnon in de Ardennen ongemoeid laten. Dat vindt de Vlaamse dierenbeschermings-organisatie Gaia. "Weerloze dieren doden: Sire, geeft u daarmee uw kinderen het meest stichtende voorbeeld?", vraagt Gaia in een emotionele oproep aan de Belgische koning, zo meldt Het Nieuwsblad dinsdag.


  Filip, die maandag werd gesignaleerd bij een bezoek aan een Brusselse wapenhandelaar, heeft toestemming van het Waalse agentschap Natuur en Bos om 90 hinden te doden. Op deze manier wordt het wildbestand in evenwicht gehouden. Op ander wild, zoals everzwijnen, staat geen beperking. Uitnodigingen voor een koninklijke jachtpartij zijn zeer gewild onder de 'fine fleur van de adel en de zaken- en diplomatieke wereld", aldus Het Nieuwsblad.

  Dierenrechtenorganisatie Gaia is boos. "Jagen is een vorm van geweld, waarvan onschuldige, weerloze dieren het slachtoffer zijn. Het is een schande dat een koning zich daaraan waagt", zegt Gaia-voorman Michel Vandenbosch.

  De jacht en de adel zijn een historische twee-eenheid, al was het maar omdat de adel van oudsher over land beschikte en vaak exclusieve jachtrechten had. Dat is tegenwoordig anders, maar in de meeste koninklijke families is jagen nog steeds populair. Prins Philip organiseert jachtpartijen op de koninklijke landgoeden Balmoral en Sandringham, de Deense prins-gemaal Henrik houdt ze in Denemarken en ook Willem-Alexander is een liefhebber.

  30 september 2014 - 09:44