×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip heeft te veel grasvelden’

  Koning Filip heeft te veel grasvelden’

  Koning Filip heeft te veel grasvelden in de koninklijke tuinen in Laken. Dat vindt een tuinconsulent uit Brugge die de Belgische vorst een brief heeft geschreven met de vraag om meer bloemen te planten, meldt VTM. Louis De Jaeger wil zo de strijd aangaan tegen bijensterfte.


  'Ik vraag maar een kleine geste. Ik denk wel dat ze het zullen doen', aldus De Jaeger. 'Ik zou niet weten waarom ze het niet zouden doen'.

  Rondom het Kasteel van Laken, de residentie van koning Filip en koningin Mathilde en hun kinderen, liggen vele grasvelden. Volgens De Jaeger zouden daar beter bloemen kunnen staan om bijen te lokken. 'Er is een massale bijensterfte', legt hij uit. 'Tachtig procent van alle landbouwgewassen zijn volledig afhankelijk van bijen. Als bijen de plantjes niet bevruchten zullen mensen met een stokje van plant naar plant moeten gaan om die te bevruchten'.

  Het paleis heeft zelf nog niet gereageerd op de oproep van de tuinconsulent.

  1 mei 2018 - 11:00