×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip geeft eerste staatsbanket

  Chinese president vanavond te gast op Kasteel van Laken

  Koning Filip geeft eerste staatsbanket

  Koning Filip en koningin Mathilde bieden maandagavond de Chinese president Xi Jinping en zijn vrouw Xi Peng Liyuan in het Kasteel van Laken een staatsbanket aan. Het Chinese paar is sinds zondag op staatsbezoek in België, de laatste stop van een toer die hen eerder naar Nederland, Frankrijk en Duitsland voerde. In alle vier landen legde Xi een staatsbezoek af.


  De Chinese president heeft maandagmorgen een reeks van ontmoetingen gehad bij de Europese instellingen in Brussel. Hij sprak achtereenvolgens met Herman Van Rompuy, de voorzitter van de Europese Raad, Martin Schultz, voorzitter van het Europees Parlement, en José Manuel Barosso, de voorzitter van de Europese Commissie. Daarna lunchte hij met alle drie samen.

  In de middag krijgt België weer aandacht en spreekt Xi met Kamervoorzitter André Flahaut en premier Elio Di Rupo, alvorens een groep bewindslieden te ontmoeten en akkoorden te tekenen. Daarna is het tijd voor het staatsbanket, het eerste dat sinds het aantreden van koning Filip wordt gegeven.

  Xi’s echtgenote volgde maandag een apart programma en bezichtigde samen met koningin Mathilde onder meer muziekinstrumenten die in de Chinese opera worden gebruikt.

  31 maart 2014 - 14:58