×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip betaalt te weinig stookkosten’

  Regering neemt te groot deel voor haar rekening

  Koning Filip betaalt te weinig stookkosten’

  De Belgische regering betaalt een veel groter deel van koning Filips stookkosten dan afgesproken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De krant baseert zich op cijfers die N-VA-Kamerlid Theo Francken opvroeg bij staatssecretaris Servais Verherstraeten.


  Voor 2014 is 600.000 euro begroot voor de energiekosten. De Regie der Gebouwen, de overheidsdienst die het beheer waarneemt over de gebouwen die de Belgische staat bezit of huurt, neemt momenteel 90 procent van de energierekening van het paleis in Brussel voor zijn rekening. Voor het kasteel van Laken kan Filip rekenen op een vergoeding van 70 procent.

  Eerder was afgesproken dat er voor beide gebouwen een vergoeding zou gelden van 70 procent.

  Niet energiezuinig

  N-VA-Kamerlid Theo Francken is dan ook verbolgen: ''Keer op keer blijkt dat de koning minder betaalt dan oorspronkelijk werd voorgehouden.''

  Verherstraeten maakte nog duidelijk dat de verwarming van de ambtelijke delen al jarenlang wordt vergoed door de federale overheid. Wel wilde hij toegeven dat de paleizen niet bepaald energiezuinig zijn. In Brussel is 40 procent van de ramen enkel glas, in Laken 50 procent.

  7 maart 2014 - 13:05