×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip beëdigt nieuwe Vlaamse premier

  Geert Bourgeois ontvangen op Koninklijk Paleis

  Koning Filip beëdigt nieuwe Vlaamse premier

  Koning Filip heeft vrijdag Geert Bourgeois ontvangen en beëdigd als minister-president van Vlaanderen. Dat heeft het Belgische hof bekendgemaakt.


  Bourgeois is de opvolger van Kris Peeters, die zeven jaar in die functie heeft gediend. Bourgeois is lid van de Vlaams-nationalistische N-VA die bij de verkiezingen in mei zowel voor het Vlaamse als voor het federale parlement als winnaar uit de bus kwam.

  Bij de eedaflegging was ook demissionair premier Elio Di Rupo aanwezig. Geert Bourgeois, in het verleden een criticus van Filip als prins, had eerder al de eed afgelegd in het Vlaamse parlement. "Ik zweer getrouwheid aan de koning, gehoorzaamheid aan de grondwet, en aan de wetten van het Belgische volk”, zei hij, waarna de acht ministers van de nieuwe coalitieregering volgden.

  Koning Filip heeft dinsdag al de nieuwe minister-president van Wallonië, Paul Magnette, beëdigd en afgelopen zondag Rudi Vervoort, de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het wachten is nu nog op een nieuwe federale regering, waaraan sinds deze week door 2 formateurs wordt gesleuteld. Eén van hen is Kris Peeters, die ook wordt genoemd als kandidaat-premier.

  25 juli 2014 - 15:06