×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Boudewijn herdacht, Albert en Paola afwezig

  Koning Boudewijn herdacht, Albert en Paola afwezig

  De Belgische en Luxemburgse vorstenhuizen hebben zaterdagmorgen in de Onze Lieve Vrouwe-kerk in Laken tijdens een speciale misviering stilgestaan bij het overlijden van koning Boudewijn, dit jaar een kwart eeuw geleden.


  Kardinaal Jozef De Kesel, de aartsbisschop van Mechelen-Brussel, sprak in zijn overweging over Boudewijn als "een rechtschapen man, een staatshoofd dat niet als instelling functioneerde maar als mens regeerde." Volgens De Kesel was de koning "uiterst gewetensvol, met overtuiging en karakter. Zijn gezag was groter dan de macht waarover hij beschikte."

  Hij memoreerde de zorg die Boudewijn tentoonspreidde voor de minderbedeelden. "Ouderen, armen, vluchtelingen, slachtoffers van mensenhandel. Hij had voor hen altijd een luisterend oor, zag hen niet als hulpbehoevenden, maar als mensen die in hun waardigheid moesten erkend worden."

  De mis werd onder meer bijgewoond door het Belgische koninklijk gezin minus de in Wales studerende prinses Elisabeth, prinses Astrid en een deel van haar gezin en door prins Laurent. Ook groothertog Henri van Luxemburg, een neef van Boudewijn, was met een grote afvaardiging naar Laken gekomen. Grote afwezige was echter Boudewijns broer en opvolger, koning-emeritus Albert en zijn echtgenote koningin Paola.

  Voor de kerk hadden zich tientallen koningshuisfans verzameld.

  8 september 2018 - 18:16