×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Albert voor het eerst in openbaar

  Na dat hij toe gaf dat hij biologische vader van Delphine Boël is

  Koning Albert voor het eerst in openbaar

  Koning Albert is maandag voor het eerst sinds hij vorige maand erkende dat hij de biologische vader is van Delphine Boël, weer in het openbaar getreden.


  Dat deed hij met zijn vrouw koningin Paola door samen te verschijnen bij de traditionele herdenkingsmis voor de overleden familieleden van de Belgische koninklijke familie.

  De gepensioneerde koning stapte met wandelstok uit de auto en werd op de trappen voor de ingang van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Laken ondersteund door Paola. In de kerk nam hij vervolgens plaats op de eerste rij naast zijn zoon koning Filip en diens vrouw koningin Mathilde.

  De inmiddels 85-jarige Albert ontkende jarenlang dat Delphine Boël zijn buitenechtelijke dochter was maar erkende eind januari dan toch dat hij haar biologische vader is. Hij gaf toe nadat hij de resultaten van DNA-onderzoek waaraan hij mee moest werken onder ogen had gekregen.

  Graftombes

  De overleden leden van de Belgische koninklijke familie worden jaarlijks tijdens een mis herdacht in de Onze Lieve Vrouwe-kerk van Laken. Dat is ook de kerk waaronder zich de graftombes bevinden van de belangrijkste ‘afgestorven’ leden van het Belgische koningshuis.

  Naast de koningen waren ook Filips tantes, de prinsessen Maria Esmeralda en Léa, aanwezig. Zijn broer prins Laurent zegde om onbekende reden af.

  17 februari 2020 - 14:19