×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Albert stelt zijn fans gerust

  En hoopt nog lang Koningsdag te vieren

  Koning Albert stelt zijn fans gerust

  Leden van het Belgisch koninklijk huis woonden vrijdag ter gelegenheid van de viering van Koningsdag het Te Deum bij in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Het thema is dit jaar ‘De kroonprinsen van België’.

  Na afloop van de viering daalden koning Albert (85) en koningin Paola niet meer alle trappen af van de kathedraal, omdat de vader van Filip daarvoor te slecht ter been is. Wel namen ze de tijd om toeschouwers bovenaan bij de ingang van de kathedraal te begroeten. Koningin Paola dankte meermaals de mensen die de kou getrotseerd hadden om te komen. Vele fans van het koningshuis vroegen naar de gezondheidstoestand van Albert en Paola. “Dat gaat,” stelde koning Albert hen gerust, “ik hoop dat we nog lang zo kunnen blijven”.

  Aan afwezigen geen gebrek tijdens de plechtigheid. Koning Filip en koningin Mathilde zijn er nooit. Het is de traditie dat het staatshoofd nooit naar het feest komt waar hij zelf wordt gevierd. Maar zijn broer prins Laurent en zijn zus prinses Astrid waren er ook niet. De prinses vertrekt zaterdag op economische missie naar China. Enkel Astrids echtgenoot, prins Lorenz, vergezelde koning Albert en koningin Paola.

  Kardinaal Jozef De Kesel sprak over “het schandaal van de armoede” en noemde dat “een enorme uitdaging voor politici en burgers”. Hij constateert “groeiende armoede zelfs in landen die tot nu toe tot de rijkste behoorden”, ook in België.

  15 november 2019 - 16:51