×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Albert noemt band met kinderen intens

  In tweede deel televisie-interview

  Koning Albert noemt band met kinderen intens

  "De band met al mijn kinderen is intens." Daarmee weerlegde koning Albert dinsdag in het tweede deel van het tv-interview de geruchten over de koele relatie met zijn zoon Filip. Albert noemde het zijn grootste verdienste als koning dat hij België heeft begeleid naar een federale staat.


  Op VTM werd Albert II gevraagd naar de reactie van prins Filip toen hem werd verteld dat hij zijn vader zou opvolgen. "Hij was bereid zijn taak op te nemen, ik heb geen ander commentaar te geven", aldus koning Albert. "Tot nu toe gaat het goed, ik verheug me daarover."

  De koning nam naar eigen zeggen de beslissing om de macht door te geven toen hij zich zwakker voelde worden, en ervoer dat zijn gehoor achteruit ging. "Ik dacht bij mezelf dat ik het niet lang meer zou kunnen volhouden, ik moest een goede periode vinden en denk dat we de goede gekozen hebben", schrijft persbureau Belga op basis van de uitzending. De precieze datum hing onder meer af van de regering. Spijt van zijn besluit heeft Albert niet. "Het land is in goede handen, ik wil nu genieten van mijn vrijheid."

  Gelukkig

  Zijn grootste verdienste noemt Albert het begeleiden van België naar een federale staat. "Ik heb de excessen kunnen vermijden, alles kunnen kanaliseren. Een koning heeft weinig macht, zijn taak is de regering te begeleiden."

  Aan het einde van het interview kwam Paola er opnieuw bij zitten, en ze maakte duidelijk dat het paar opnieuw gelukkig is samen. Albert en Paola hebben hun huwelijksgeloften zelfs hernieuwd, in Marseille. Albert besluit met een ode aan zijn land: "Er zijn zoveel talenten in België, personen met grote kwaliteiten. Ik denk echt dat dit land de moeite is."

  11 juni 2014 - 06:45