×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Albert kreeg ruim de tijd

  Het liefst had Delphine zaak geheim gehouden

  Koning Albert kreeg ruim de tijd

  Delphine Boël en haar advocaten hebben koning Albert na de uitspraak van het Hof van Beroep in Brussel ruim de tijd gegeven uit eigen beweging toe te geven haar biologische vader te zijn. Op die manier kon de vorst gezichtsverlies voorkomen. Albert en zijn raadslieden reageerden echter niet op de uitspraak van 25 oktober waarna het nieuws begin deze week alsnog naar buitenkwam. De koning-emeritus moet binnen drie maanden DNA-materiaal afstaan waarmee kan worden aangetoond of hij nu wel - zoals iedereen gelooft - of niet - zoals hij zelf zegt - de vader is van de inmiddels 50 jarige kunstenares.


  De Vlaamse krant Het Nieuwsblad gaat zaterdag in een lang verhaal in op de achtergronden van de jarenlange juridische strijd en de motieven van Delphine Boël, van wie de moeder barones Sybille de Selys Longchamps in de jaren zestig en zeventig een goed gedocumenteerde relatie had met (toen nog) prins Albert. Er zijn ook foto's van hem met Delphine, met wie hij tot het bekend worden van haar bestaan in 1999 contact heeft gehouden. Daarna heeft Albert, inmiddels koning geworden en verzoend met zijn echtgenote Paola, alle banden verbroken. Volgens sommigen is hij zo gebrainwasht dat hij intussen echt gelooft dat zij onmogelijk zijn dochter kan zijn, aldus Het Nieuwsblad.Dat leidde niet alleen tot frustratie en verdriet bij Delphine, maar uiteindelijk in 2013 ook tot het besluit via de rechter erkenning van zijn vaderschap af te dwingen. Al was het maar omdat ze aan haar twee eigen kinderen kon vertellen wie hun échte opa was. De stap naar de rechtbank, vlak voor de troonsafstand, sloeg in als een bom. "Delphine was er helemaal niet op uit een mediacircus op gang te brengen”, aldus een intimus in Het Nieuwsblad. "Het liefst zou ze deze zaak uit de aandacht houden. Maar toen het toch uitkwam, bleef ze hopen op een sereen proces. Dat is nog steeds zo.”Vrienden van Delphine benadrukken dat ze niet uit is op haar deel van de koninklijke erfenis, uitnodigingen voor feestjes bij koning Filip of een plek op het podium bij de nationale feestdag. Als ze geen actie had ondernomen dan had ze veel meer geld kunnen erven als enige dochter van haar tot voor kort wettelijke vader Jacques Boël. Die is immers vele malen rijker dan koning Albert. Vrienden denken wel dat ze een andere achternaam zal kiezen en mogelijk die van de dynastie: van Saksen-Coburg.

  10 november 2018 - 14:36