×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Albert in geldnood

  923.000 euro is te weinig

  Koning Albert in geldnood

  Koning Albert heeft moeite om rond te komen. De afgetreden vorst lijkt de levensstandaard die hij gewend is niet aan te kunnen houden nu er flink gesnoeid is in zijn inkomen.


  Dat meldt de Belgische krant Le Soir. Sinds hij aftrad, beschikt Albert over een jaarlijkse toelage van 923.000 euro. Flink minder dan de 11,5 miljoen euro die hij als koning kreeg. De vorst heeft gevraagd of de overheid toch nog een deel van zijn kosten kan overnemen. Volgens de Belgische krant Le Soir wordt er nu naar een oplossing gezocht. De toelage ligt wettelijk vast, dus daaraan morrelen zou een parlementaire stemming vergen, maar dat wil men voorkomen. Vandaar het idee om bepaalde onkosten door de overheid te laten dragen. Zo zou de staat de kosten van onderhoud en verwarming van het kasteel Belvédère -waar koning Albert en koningin Paola wonen- op zich kunnen nemen. Ook de brandstof van het koninklijke jacht zou voortaan door de Staat bekostigd kunnen gaan worden. Er is echter nog geen besluit genomen en het is onzeker of de regering bereid zal zijn om kosten van Albert en Paola over te nemen.

  7 november 2013 - 08:07