×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Albert erkent dat Delphine Boël zijn dochter is

  Naar aanleiding van een DNA-test

  Koning Albert erkent dat Delphine Boël zijn dochter is

  Koning Albert betwist niet langer dat kunstenares Delphine Boël zijn dochter is.


  De gepensioneerde vorst geeft dat toe naar aanleiding van de DNA-test. Die op last van het hoogste rechtscollege van België werd afgenomen. Albert, vader van de huidige koning Filip, ontkende jarenlang dat Boël zijn buitenechtelijke dochter was.

  Albert liet maandagavond via zijn advocaat weten te erkennen dat Boël zijn dochter is, meldt Belga. De 51-jarige kunstenares stapte in 2013 naar de rechter omdat ze vermoedde dat niet Jacques Boël maar koning Albert haar biologische vader was. In een later stadium dwong ze erkenning door Albert af, hij wist de rechtszaak jarenlang te rekken.

  Vorig jaar oordeelde het Hof van Cassatie van België, het hoogste rechtscollege van het land, dat het voormalig staatshoofd van onze zuiderburen DNA moest afstaan. Albert leverde pas in mei wangslijm in. Nadat hem een dwangsom van 5000 euro per dag was opgelegd indien hij geen DNA-materiaal af zou staan.

  Uit het onderzoek blijkt nu dat Boël zijn dochter is. Nu de koning kennis heeft genomen van de resultaten, is hij bereid te erkennen dat Delphine zijn dochter is. Dat liet zijn advocaat weten aan De Standaard. Albert zal niet langer juridisch betwisten dat hij de wettelijke vader is. “Zelfs al zijn er juridische argumenten en bezwaren die aantonen dat legaal vaderschap niet noodzakelijk een weerspiegelijk is van biologisch vaderschap en dat de gevolgde procedure betwist kan worden, heeft koning Albert besloten om in eer en geweten een einde te maken aan deze pijnlijke procedure.”

  27 januari 2020 - 19:57