×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Klimaatactivisten proberen paleis binnen te drinken

  Extinction Rebellion verzamelt zich op Koningsplein België

  Klimaatactivisten proberen paleis binnen te drinken

  Klimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn er zaterdagnamiddag niet in geslaagd de tuinen van het Koninklijk Paleis in Brussel binnen te dringen. Ze hebben zich daarom noodgedwongen verzameld op het nabijgelegen Koningsplein dat ze minstens 24 uur willen bezetten, meldt Belga.

  De klimaatorganisatie had opgeroepen tot een nationale actie in de tuin van het paleis om daar deel te nemen aan een volksvergadering over hoe België moet reageren op de klimaatcrisis. In de tuinen zijn betogingen verboden en daarom had de politie vooraf al maatregelen genomen. Zo werden de in- en uitgangen van het park afgesloten en stond een groot aantal agenten paraat. Die leidden de actievoerders naar het Koningsplein, waar inmiddels enkele honderden mensen bijeen zijn.

  Een delegatie van de actievoerders is vrijdag wel ontvangen door de kabinetschef van koning Filip, laat het Paleis weten. “Die heeft geluisterd naar hun bezorgdheden en hen duidelijk gemaakt dat ook de koning zich bekommert om het klimaat en de urgentie, maar heeft hen er ook op gewezen dat de tuinen zich in de neutrale zone bevinden en manifestaties daar niet toegelaten zijn.”

  Twee weken geleden lukte het een aantal klimaatactivisten wel de tuinen te bereiken door over de hekken van het paleis te klimmen. Kort daarop werden ze door agenten tegengehouden en naar buiten begeleid.

  12 oktober 2019 - 16:05