×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Klimaatactivisten brengen bezoek aan paleistuin

  Extinction Rebellion leest brief voor aan koning

  Klimaatactivisten brengen bezoek aan paleistuin

  Klimaatactivisten zijn maandag de tuin van het Koninklijk Paleis in Brussel binnengedrongen. Het vijftal wilde uit naam van de radicale klimaatorganisatie Extinction Rebellion een brief aan de Belgische koning overhandigen, meldt persbureau Belga. Daarmee wilden ze koning Filip uitnodigen om de klimaatnoodtoestand uit te roepen.

  De betogers liepen vanuit het nabijgelegen Warandepark het Paleizenplein over en klommen over de hekken van het Koninklijk Paleis. Daar onthulden ze hun vlaggen en lazen ze een brief aan de koning voor. Kort daarop werden ze door agenten tegengehouden. Die begeleidde het groepje naar buiten en schreef een boete uit.

  Extinction Rebellion is van plan om op 12 oktober een nationale actie te houden in de tuin van het Koninklijk Paleis. De organisatie nodigt alle Belgen uit om met een zelf meegebrachte stoel plaats te nemen in de tuin voor een algemene vergadering.

  1 oktober 2019 - 09:37