×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • “Het was erger dan we hadden gedacht”

  Missie prinses Astrid in China slachtoffer van cyberaanvallen

  “Het was erger dan we hadden gedacht”

  De Belgische economische missie in China, waar ook prinses Astrid aan deelnam, is onlangs het slachtoffer geworden van massale cyberaanvallen.


  Dat bevestigt cyberexpert Geert Baudewijns, die meereisde met het gezelschap. Het is de grootste Belgische economische missie ooit.

  Baudewijns nam verschillende computers met zich mee om te kijken wat er zou gebeuren tijdens het verblijf. Op maandagmiddag telde hij 135 cyberaanvallen per uur. “We wisten dat er problemen waren met de veiligheid van het internetverkeer in China, maar het was toch erger dan ik had gedacht”, zei de cyberdeskundige.

  Het is volgens Baudewijns moeilijk te zeggen wie achter de aanvallen zit. Mogelijk zijn het de Chinese staatsveiligheidsdiensten.

  Met prinses Astrid reisden onder andere ministers Didier Reynders en Pieter de Crem mee. Ook 280 Belgische bedrijven trokken mee naar peking en Shanghai, waar de prinses ook langsging bij internetgigant Alibaba. De Belgische inlichtingendienst had de missie al gewaarschuwd voor het gevaar van cyberspionage in China.

  23 november 2019 - 12:41