×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hartoperatie koning Albert geslaagd

  Hartoperatie koning Albert geslaagd

  De Belgische koning Albert heeft met succes een hartoperatie ondergaan. Vrijdag ging hij twee keer onder het mes en beide operaties verliepen 'zonder complicaties en met zeer gunstige resultaten', meldt het Belgische hof vandaag.


  Albert kampte met aortaklepstenose, een vernauwing van de aortaklep die daardoor niet wijd genoeg open kon. Half april onderging de 83-jarige vader van koning Filip al een reeks onderzoeken. Het paleis meldde toen dat hij over 'circa tien dagen' onder het mes moest. Zijn arts sprak toen van een 'weinig risicovolle' ingreep.

  De koning werd behandeld in het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc, niet ver van Brussel. Vandaag werd Albert ontslagen en werd hij door zijn vrouw koningin Paola opgehaald. De komende tijd herstelt de koning op Kasteel Belvédère, de residentie van Albert en Paola.

  Albert lijdt al lange tijd aan een coronaire hartaandoening. Hiervoor onderging hij in 2002 ook al een operatie.

  2 mei 2018 - 15:50