×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
  • De koninklijke familie wordt kleiner

    Door Marc van der Linden

    Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

    Lees column
  • Meest gelezen

  • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

  • Geestelijke bijstand voor prins Laurent

    Belgische prins wordt geleidelijk uit coma gehaald

    Geestelijke bijstand voor prins Laurent

    De zieke prins Laurent krijgt donderdag bijzondere steun van een oude bekende. De in Frankrijk en België als 'rock priester' bekend staande Père Gilbert komt uit Parijs naar het ziekenhuis in Brussel om Laurent te bezoeken. Gilbert zegende in 2003 het huwelijk van prins Laurent en prinses Claire in. Hij heeft naar eigen zeggen de afgelopen dagen al veel voor de prins gebeden, zo meldt Het Nieuwsblad.


    Prins Laurent, die al tien dagen in het ziekenhuis ligt met een acute longontsteking, kende woensdag een ‘positieve dag’. "Hij is aan de beterende hand", aldus de Vlaamse krant. Zodanig zelfs dat de artsen in het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel) denken dat Laurent weer zelfstandig kan ademen.

    De prins zal volgens de Belgische media donderdag geleidelijk aan uit zijn kunstmatige coma worden gehaald. Op tijd voor het bezoek van Guy Gilbert (78). "Ik heb een telefoontje gekregen van prinses Astrid met dat verzoek", aldus de priester. "Onze vriendschap is sterk", zei Gilbert tegen Het Nieuwsblad. "Ik heb de voorbije dagen al vaak voor hem gebeden."

    Koning Albert en koningin ­Paola daarentegen hebben zich nog niet aan het ziekbed van hun jongste zoon gemeld. Koning Filip bezocht zijn broer maandagavond en koningin Mathilde ging dinsdag langs.

    27 maart 2014 - 10:16