×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip’s werken van koning Boudewijn geëxposeerd

  Belgische koning schilderde zijn oom op doek

  Filip’s werken van koning Boudewijn geëxposeerd

  Het is deze zomer 25 jaar geleden dat koning Boudewijn overleed. Hij was de mentor voor koning Filip en leidde hem op voor de troon. Tijdens de jaarlijkse openstelling van het koninklijk paleis in Brussel zullen werken te zien zijn die koning Filip schilderde van zijn oom Boudewijn.


  "Filip portretteerde zijn oom zoals die in zijn herinnering voortleeft: minzaam, goedlachs en altijd rustig", zegt journalist Wim Dehandschutter. "De twee hadden een sterke band. Boudewijn heeft Filip voorbereid op de troon." Het grote publiek had tot voor kort geen weet van Filips hobby. Volgens Dehandschutter schildert de koning al enkele jaren en begon hij met aquarelleren voordat hij zich in portretten en landschappen specialiseerde. Hij leerde het zonder de hulp van leraren of een cursus. De schilderijen – én een groot deel van het paleis – zijn tot en met 2 september gratis te bezoeken.

   

  20 juli 2018 - 11:01