×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip verlengt informatieopdracht Charles Michel

  Filip verlengt informatieopdracht Charles Michel

  De Franstalige liberaal Charles Michel mag zijn werk naar het zoeken van een Belgische regering voortzetten. De informateur krijgt meer tijd. Maandag verlengde koning Filip de informatieopdracht van Michel, op zijn verzoek. Dat maakte het paleis bekend na afloop van een gesprek tussen de koning en de voorman van de Franstalige liberale partij MR.


  Michel is bezig met de tweede verkenningsopdracht naar een Belgische regering. De grootste winnaar van de verkiezingen op 25 mei was de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) en die kreeg dus als eerste de kans om na te gaan of de gewenste centrumrechtse regering mogelijk was. Voorman Bart De Wever gaf na enkele weken echter zijn opdracht terug na een nee op zijn voorstellen van de Franstalige christendemocraten (CDH).

  Michel wordt 22 juli terug bij de koning verwacht om verslag uit te brengen. Koning Filip gaat deze zomer niet naar het buitenland op vakantie, omdat hij beschikbaar wil blijven voor de formatiegesprekken. Als alternatief maakt hij met zijn gezin dagtochtjes in eigen land.

  14 juli 2014 - 11:32