×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
  • De meelevende koning

    Door Marc van der Linden

    Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

    Lees column
  • Meest gelezen

  • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

  • Filip verlengt informatieopdracht Charles Michel

    Filip verlengt informatieopdracht Charles Michel

    De Franstalige liberaal Charles Michel mag zijn werk naar het zoeken van een Belgische regering voortzetten. De informateur krijgt meer tijd. Maandag verlengde koning Filip de informatieopdracht van Michel, op zijn verzoek. Dat maakte het paleis bekend na afloop van een gesprek tussen de koning en de voorman van de Franstalige liberale partij MR.


    Michel is bezig met de tweede verkenningsopdracht naar een Belgische regering. De grootste winnaar van de verkiezingen op 25 mei was de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) en die kreeg dus als eerste de kans om na te gaan of de gewenste centrumrechtse regering mogelijk was. Voorman Bart De Wever gaf na enkele weken echter zijn opdracht terug na een nee op zijn voorstellen van de Franstalige christendemocraten (CDH).

    Michel wordt 22 juli terug bij de koning verwacht om verslag uit te brengen. Koning Filip gaat deze zomer niet naar het buitenland op vakantie, omdat hij beschikbaar wil blijven voor de formatiegesprekken. Als alternatief maakt hij met zijn gezin dagtochtjes in eigen land.

    14 juli 2014 - 11:32