×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip verleende afgelopen jaar minder gratie

  Koning als kwijtschender van straffen

  Filip verleende afgelopen jaar minder gratie

  De Belgische koning Filip heeft dit jaar aan zeven veroordeelden gratie verleend.


  Zo meldt Belga maandag na navraag bij minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Dat zijn er minder dan vorig jaar, toen er dertien aanvragen werden aanvaard.

  Het is de koning die de beslissing neemt om straffen die door de rechter zijn uitgesproken alsnog kwijt te schelden. Hij doet dat op basis van advies van het ministerie van Justitie. Het gaat meestal om verkeersmisdrijven waarbij er geen sprake is van dronkenschap, vluchtmisdrijf of slachtoffers.

  In zowel 2017 als in 2016 werd zes keer gratie verleend.

  23 december 2019 - 16:18