×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip steekt gewonden hart onder de riem

  Filip steekt gewonden hart onder de riem

  Koning Filip en zijn echtgenote Mathilde hebben woensdagmiddag een bezoek gebracht aan het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-over-Heembeek. Daar worden na de aanslagen in Brussel nog veertien gewonden behandeld.


  Filip en Mathilde staken ook het medisch personeel een hart onder de riem. Het koningspaar en de Franse premier Manuel Valls spraken eerst het medisch personeel dat direct na de aanslagen ter plaatse was op de luchthaven Zaventem. "Dit is toch een erkenning", zei een van de verpleegkundigen. "Wij appreciëren hun steun enorm, omdat wij toch vooral op de achtergrond werken."

  Na de ontmoeting met het personeel gingen Filip en Mathilde langs bij de slachtoffers die in het ziekenhuis worden verzorgd. Het koningspaar trok ruim een uur uit voor het bezoek aan het Militair Hospitaal Koningin Astrid. "Deze blijk van interesse is een grote steun voor het personeel. Iedereen is zeer geëmotioneerd", zei de administratief-logistiek directeur van het ziekenhuis.

  Na hun bezoek aan Neder-over-Heembeek gingen de Belgische koning en koningin naar het metrostation Maalbeek in Brussel, waar dinsdag ook een aanslag plaatsvond. Eerder woensdag bezochten Filip en Mathilde de gewonden in het Erasmus Ziekenhuis in de Brusselse gemeente Anderlecht. Ook ging het paar langs Zaventem.

  23 maart 2016 - 20:01