×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip spreekt overlevenden concentratiekamp

  Belgische koning bij herdenking bevrijding fort van Breendonk

  Filip spreekt overlevenden concentratiekamp

  Koning Filip van België sprak zondag met overlevenden van het fort van Breendonk, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik was als concentratiekamp. De koning was aanwezig bij de zeventigste herdenking van de bevrijding van het fort in Willebroek.


  Jaarlijks wordt de bevrijding van het kamp ten zuiden van Antwerpen herdacht met een bedevaart. Koning Filip nam volgens persbureau Belga ruim de tijd om met overlevenden te praten en schonk hun een gedenkmedaille. Naast vertegenwoordigers van de verschillende Belgische regeringen, kamers en lokale overheden waren ook de VS-ambassadeur Denise Bauer en de Duitse ambassadeur Eckart Cuntz erbij.

  "We mogen nooit het verhaal van dit fort vergeten", zei minister van Defensie Pieter De Crem. Hij verwees naar verschillende actuele conflicten en noemde onder meer de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne, waarbij ook Belgische slachtoffers te betreuren vielen.

  "Nog steeds zijn er revoluties aan de gang waarvan we het resultaat onmogelijk kunnen inschatten. Ook dicht bij huis zijn Belgische burgers in Oekraïne het slachtoffer geworden van oorlogsgeweld toen hun toestel uit de lucht werd geschoten. We kunnen evenmin de ogen sluiten voor de gruweldaden die door de Islamitische Staat worden gepleegd en zoveel doen terugdenken aan de willekeur, de barbaarsheid en het onnoemelijke leed dat ook hier in Breendonk schering en inslag was."

  29 september 2014 - 10:09