×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip ontvangt formateurs op zijn paleis in Brussel

  De formatie onderhandelingen gaan door

  Filip ontvangt formateurs op zijn paleis in Brussel

  De Belgische koning Filip heeft maandag de politici Geert Bourgeois en Rudy Demotte ontvangen op het paleis in Brussel. De twee werden begin oktober door de koning benoemd als preformateurs en dienden te onderzoeken of een regering met de Vlaams-nationalistische N-VA en de Waalse Parti Socialiste levensvatbaar is.

  Bourgeois, voormalig minister-president van Vlaanderen, en de Waalse ex-premier Demotte brachten maandag verslag uit over hun onderzoek. De koning houdt zijn beslissing “in beraad” en gaat verder met “consultaties”, zo meldt het Belgische koninklijk huis.

  De twee politici werden aangesteld nadat twee informateurs begin oktober hun eindverslag hadden gepresenteerd. Volgens de informateurs was er voldoende basis voor een samenwerking tussen N-VA en PS. De partijprogramma’s van deze twee partijen liggen echter ver uiteen. Mede daarom worden ook de Vlaamse sociaaldemocraten en christendemocraten, evenals de liberalen aan beide kanten van de taalgrens, bij de formatiepoging betrokken.

  Na de verkiezingen in 2010 duurde het 541 dagen voordat er een regering was. België is daarmee wereldrecordhouder.

  4 november 2019 - 17:27