×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip nodigt andere jarige zestigers uit

  Idee om medejarigen uit te nodigen bij Willem-Alexander afgekeken

  Filip nodigt andere jarige zestigers uit

  Belgen die op precies dezelfde dag zijn geboren als koning Filip zijn uitgenodigd om hun zestigste verjaardag te vieren in het kasteel van Laken.


  Het Belgische hof plaatste maandag een oproep op Facebook.

  “De koning viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. Zestig worden is bijzonder. Hij nodigt daarom honderd landgenoten uit die op dezelfde dag geboren zijn om dit samen te vieren. Deze honderd zestigjarigen worden met hun partner uitgenodigd op een namiddag in het kasteel van Laken ‪op zaterdag 16 mei”, luidt de oproep‬. De eerste honderd aanmelders kunnen een uitnodiging verwachten.

  Koning Filip wordt overigens op 15 april al 60. Van een groot feest komt het dan niet omdat de vorst dan aanwezig is bij de feestelijkheden rond de tachtigste verjaardag van de Deense koningin Margrethe. Hier komen ook koning WillemAlexander en koningin Máxima en diverse andere staatshoofden op af. De openstelling van de koninklijke serres van 17 april tot 8 mei in Laken zorgt er tevens voor dat het verjaardagsfeest van Filip pas op 16 mei is.

  Het idee om medejarigen uit te nodigen lijkt een beetje op wat WillemAlexander drie jaar geleden deed toen hij 50 werd. De koning heette toen 150 Nederlanders welkom in het Koninklijk Paleis in Amsterdam die net als hij op 27 april jarig zijn én een kroonjaar vierden. De oproep leverde destijds bijna 11.500 reacties op.

  24 februari 2020 - 12:09