×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip: meer tijd voor informatieronde

  Koning geeft Bart de Wever één week extra

  Filip: meer tijd voor informatieronde

  De grootste winnaar van de Belgische verkiezingen Bart De Wever krijgt langer de tijd om te onderzoeken of er snel een Belgische regering kan worden gevormd. Koning Filip geeft De Wever 1 week extra, maakte het paleis dinsdag bekend.


  Zondag 25 mei won De Wevers partij, de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA), de verkiezingen, zowel op landelijk niveau als in Vlaanderen.

  De Wever werd vorige week aangesteld als informateur en moest dinsdag verslag uitbrengen aan de koning. Filip, voor wie het de eerste keer is om de vorming van een Belgische regering in goede banen te leiden, verwacht nu het eindrapport van De Wever dinsdag 10 juni.

  Na de vorige verkiezingen in 2010 duurde het 541 dagen om een Belgische regering te vormen.

  3 juni 2014 - 12:32