×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip, Mathilde en Henri debuteren op Duitstalige top

  Informele bijeenkomst staatshoofden Duitstalige landen

  Filip, Mathilde en Henri debuteren op Duitstalige top

  Koning Filip en koningin Mathilde van België en groothertog Henri van Luxemburg zijn donderdag in Duitsland voor een informele bijeenkomst van Duitstalige staatshoofden. Het is de eerste keer dat België en Luxemburg deelnemen aan de jaarlijkse top waar ook Zwitserland, Oostenrijk en Liechtenstein vertegenwoordigd zijn.


  Onderwerp is de veranderende demografie, maar volgens persbureau Belga greep koning Filip de kans om ook de problematiek van de jeugdwerkloosheid aan te kaarten. Die wordt het best op Europese schaal aangepakt, vindt hij. Jeugdwerkloosheid is niet enkel een Zuid-Europees probleem, zei Filip.

  Centraal op de bijeenkomst staan dit jaar de maatschappelijke veranderingen als gevolg van de verjonging en vergrijzing, inclusief de impact op de arbeidsmarkt. Met 40 procent van de Belgische moeders die gebruikmaakt van crèches, tegenover 25 procent in Duitsland, zette de koning onder meer de Belgische regeling uiteen en onderstreepte hij het belang van een goed evenwicht tussen werk- en gezinsleven voor mannen en vrouwen.

  Later op de dag bezoeken de staatshoofden de voormalige Stasi-gevangenis en de 'Marienkirche' in Rostock.

  Op bovenstaande foto v.l.n.r.: Sophie en Alois van Liechtenstein, Mathilde en Filip van België, Henri van Luxemburg, Daniela Schadt en de Duitse president Joachim Gauck, Margit Fischer en de Oostenrijkse president Heinz Fischer, Friedrun Sabine Burkhalter en de Zwitserse president Didier Burkhalter.

  18 september 2014 - 13:03