×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip geeft 129.000 euro aan 650 Belgen

  Traditie 'smeekbrieven' voortgezet

  Filip geeft 129.000 euro aan 650 Belgen

  De Belgische koning Filip heeft vorig jaar in totaal 129.000 euro weggegeven aan 650 burgers, meldt Belga. Dat komt neer op zo'n 200 euro per persoon.


  Filip gaf het geld nadat de koning zogenoemde smeekbrieven van burgers had ontvangen. ''De Dienst Verzoeken beslist tot een tegemoetkoming van de koning op basis van een verslag van een sociale dienst die het dossier van de hulpzoekende beheert'', legt een woordvoerder van het Belgische koningshuis uit.

  Naar aanleiding van sommige brieven kregen mensen een geldbedrag. Anderen werden doorverwezen naar de juiste instanties voor hulp. ''Er wordt aan de hulpverlenende instanties gevraagd om het Paleis op de hoogte te houden van de afwikkeling van het dossier, zodat we alles kunnen verifiëren.''

  Het weggegeven bedrag en het aantal geholpen Belgen bleef de afgelopen jaren gelijk. Dit wijst er volgens de woordvoerder op dat er op dat vlak continuïteit is in het koningschap van koning Albert en koning Filip.

  7 januari 2014 - 10:11