×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip en Mathilde zien resten spijkerbommen

  Filip en Mathilde zien resten spijkerbommen

  Koning Filip en koningin Mathilde hebben donderdagochtend een bezoek gebracht aan het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Ze bezochten er de afdeling intensive care en de operatieafdeling. Het koningspaar kreeg volgens persbureau Belga onder meer diverse soorten stukken metaal te zien die uit de lichamen van slachtoffers van de aanslagen werden gehaald.


  Het Belgische koningspaar werd onder luid applaus van personeel en bezoekers Gasthuisberg binnengeleid. Ze ontmoetten er slachtoffers van de aanslagen en verzorgingspersoneel.

  Filip en Mathilde namen veel meer tijd dan gepland en waren zienderogen onder de indruk. Vooral in het operatiekwartier, waar ze diverse restanten van spijkerbommen te zien kregen. In een van de potjes zat een metalen scherf van vijf bij drie centimeter. "In de lichamen van sommige patiënten zaten tot honderd stukjes metaal, waarvan vele heel minuscuul", vertelde een zorgverlener.

  "Voor Gasthuisberg is de aandacht van de koning en de regering een belangrijk signaal", zei professor en thoraxchirurg Paul De Leyn, die Filip en Mathilde begeleidde.

  24 maart 2016 - 13:20