×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip en Mathilde zien duivels stranden in halve finale

  Filip en Mathilde zien duivels stranden in halve finale

  Het Belgische koningspaar heeft dinsdagavond via sociale media complimenten uitgedeeld aan de nationale voetbalploeg. Die verloren in Sint-Petersburg de halve finale van het wereldkampioenschap met 0-1 van Frankrijk.


  "Trots op onze jongens en op de ploeg! Hard gevochten! Goed gespeeld!" aldus koning Filip en koningin Mathilde in een bericht op Twitter. "Alles gegeven!" heette het in de Franstalige tweet. Voorafgaand aan het duel hadden ze de spelers al aangemoedigd. "Wij staan achter jullie en geloven in jullie! Historische wedstrijd waar het hele land vol spanning naar uitkijkt!"

  Het koningspaar woonde de wedstrijd bij, met koningin Mathilde passend gekleed in het rood van de 'rode duivels'. Het paleis verspreidde halverwege de wedstrijd een foto waarop zowel koning Filip als de Franse president Emmanuel Macron te zien zijn terwijl ze over de glazen balustrade hangen van de VIP-box. Het was te spannend om te blijven zitten.

  11 juli 2018 - 08:08