×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip en Mathilde sluiten staatsbezoek af in Porto

  Filip en Mathilde sluiten staatsbezoek af in Porto

  Het Belgische koningspaar heeft het driedaagse staatsbezoek aan Portugal woensdag afgesloten. Op de laatste dag hadden koning Filip en koningin Mathilde nog een volle agenda tijdens een bezoek aan de stad Porto.


  Waar op de eerste twee dagen Lissabon op het programma stond, reisden Filip en Mathilde woensdagochtend naar het noorden van het Zuid-Europese land. Op de luchthaven van Porto werden ze ontvangen door de burgemeester van de stad, Rui Moreira.

  Daarna bezochten Filip en Mathilde onder meer het Serralves Museum en lunchte het paar met zakenmensen in het Palácio da Bolsa, op uitnodiging van de burgemeester. Ook stond er een bezoek aan de kerk van São Francisco op het programma. Het staatsbezoek werd aan het einde van de middag afgesloten met een wandeling door de binnenstad en langs de kades van de Douro-rivier. Ze kregen daarbij gezelschap van de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa.

  Met het koningspaar reisde de afgelopen dagen een delegatie van 170 mensen mee, onder hen minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem en de leiders van de deelstaten. Tijdens het bezoek werden achttien akkoorden op het gebied van handel, cultuur en onderwijs ondertekend

  25 oktober 2018 - 10:42