×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip en Mathilde ontvangen medaillewinnaars op paleis

  Filip en Mathilde ontvangen medaillewinnaars op paleis

  Koning Filip en koningin Mathilde nodigen volgende week alle Belgische sporters op het Koninklijk Paleis in Brussel uit die dit jaar een medaille hebben behaald op een Europees of wereldkampioenschap in een olympische of paralympische sport. Ook hun coaches zijn welkom op de receptie, net als delegaties van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité en het Belgisch Paralympisch Comité.


   

  De Belgen boekten vooral afgelopen zomer meermaals succes op kampioenschappen, wat steeds resulteerde in een trotse felicitatietweet van Filip en Mathilde. Zo werden er in augustus al 22 uitgestuurd, steeds in twee talen.

  Of ook het Belgische nationale voetbalelftal weer van de partij is, is niet duidelijk. De selectie en staf kreeg in juli al een ontvangst op het paleis nadat er een bronzen medaille werd behaald op het wereldkampioenschap.

  Eerder dit jaar ontving Filip ook al de medaillewinnaars op de Olympische en Paralympische Winterspelen in Pyeongchang.

  18 september 2018 - 12:03