×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip en Mathilde hoeven niet naar Spanje

  Filip en Mathilde hoeven niet naar Spanje

  Koning Filip van België en koningin Mathilde hoeven niet langer te zoeken naar een nieuwe datum voor hun eerder uitgestelde kennismakingsbezoek aan Spanje. Het aftreden van koning Juan Carlos betekent dat de toekomstige nieuwe koning Felipe VI als eerste aan de beurt is om kennis te maken in Brussel.


  Precies zo kon koning Willem-Alexander zijn afspraak voor een kennismakingsbezoek in België schrappen op het moment dat koning Albert II zijn aftreden bekendmaakte en de troon overdroeg aan zijn oudste zoon Filip. Die kwam in november op visite in Den Haag. De gulden regel onder de monarchen is dat de kortst regerende eerst langs gaat bij de langer regerende collega, ook als het verschil maar enkele maanden is zoals tussen Filip (21 juli 2013) en Willem-Alexander (30 april 2013).

  Opmerkelijk is dat Willem-Alexander en Máxima vorig jaar maart, vlak voor de Nederlandse troonswisseling, hun Europese collega-troonopvolgers uitnodigden op het Oude Loo in Apeldoorn. Het was een soort afscheidsfeest omdat de verhoudingen protocollair anders zouden komen te liggen. Slechts 15 maanden later zijn naast Willem-Alexander nog twee deelnemers aan de bijeenkomst – Filip en Felipe – op de troon gekomen.

  2 juni 2014 - 12:49