×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip eert slachtoffers van wereldoorlogen

  101 jaar sinds wapenstilstand van 11 november 1918

  Filip eert slachtoffers van wereldoorlogen

  Koning Filip heeft maandag, 101 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, eer betoond aan de slachtoffers van de twee wereldoorlogen en de Belgische militairen die tijdens vredesoperaties sinds 1945 om het leven zijn gekomen. Bij de Congreskolom in Brussel legde Filip een krans bij het graf van de Onbekende Soldaat.

  Na de kranslegging ontstak Filip de Eeuwige Vlam, waarna vanuit het Warandepark 21 kanonschoten werden gelost. Behalve de koning waren ook de voorzitters van Kamer en Senaat en vertegenwoordigers van de federale regering aanwezig.

  Met de plechtigheid wordt de wapenstilstand van 11 november 1918 herdacht. Om 11.00 uur ’s ochtends werd toentertijd een einde gemaakt aan de vierjarige strijd die grote delen van België en Noord-Frankrijk verwoestte.

  11 november 2019 - 13:22