×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip duikt op bij hardloopwedstrijd

  Belgische koning doet toch mee aan 20 km van Brussel

  Filip duikt op bij hardloopwedstrijd

  De Belgische koning Filip heeft zondag voor een verrassing gezorgd. De koning dook ineens op bij de 20 km van Brussel. Compleet in sportieve outfit en het startnummer 91 op zijn buik toonde de koning zich fit aan de start van de 35e editie van de hardloopwedstrijd.


  Filips vrouw, koningin Mathilde en hun kinderen waren meegekomen om hem te supporten. De onverwachte komst van de royals kon rekenen op veel enthousiaste reacties. Eerder werd gemeld dat Filip er dit jaar niet bij zou zijn. Hij zou niet genoeg tijd hebben gehad om te trainen, zo werd Belgische media verteld.

  De koning deed vorig jaar, toen hij nog prins was, ook mee aan de wedstrijd. Hij haalde toen een respectabele tijd van 1 uur en 55 minuten en werd net als dit keer vanaf de zijlijn aangemoedigd door zijn vrouw en kinderen. De koning deed dit keer 3 minuten langer over het traject. Aan de race namen 40.000 lopers deel.

  18 mei 2014 - 19:23