×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip beëdigt zaterdag nieuwe regering

  Charles Michel nieuwe Belgische premier

  Filip beëdigt zaterdag nieuwe regering

  De nieuwe Belgische regeringsploeg onder leiding van de Franstalige premier Charles Michel legt zaterdag de eed af aan koning Filip. Dat heeft het koninklijk paleis woensdag vanuit Brussel laten weten, nadat de twee formateurs verslag hadden uitgebracht over het regeerakkoord aan de koning.


  Dinsdagavond bereikten de vier onderhandelende politieke partijen een deal over een regeerakkoord en de begroting. België krijgt een centrumrechtse regering met de Vlaams nationalisten van N-VA, de Vlaamse christendemocraten (CD&V) en liberalen (Open VLD) en de Franstalige liberalen (MR).

  Dinsdag gingen er nog geruchten dat koning Filip maandag de nieuwe regering zou beëdigen, nadat een regeerakkoord was bereikt. Maar dat blijkt dus wat eerder te zijn.

  Voor koning Filip is de totstandkoming van de regering een opluchting. Voorafgaande aan de parlementsverkiezingen van mei werd de regeringsvorming gezien als een krachtproef voor de vorig jaar juli aangetreden koning, mede gezien de ervaringen van zijn vader koning Albert bij de vorige regeringsvorming. Daarmee werd toen een wereldrecord (541 dagen) gebroken.

  8 oktober 2014 - 10:11