×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Duitstalige staatshoofden te gast in Zwitserland

  Duitstalige staatshoofden te gast in Zwitserland

  De Zwitserse bondspresident Alain Berset en zijn echtgenote dineren woensdagavond in Sils im Engadin in het kanton Graubünden met de staatshoofden van de Europese landen waar Duits een officiële taal is.


  In het ruim 700 inwoners tellende dorp zijn koning Filip en koningin Mathilde van België, groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg, erfprins Alois en erfprinses Sophie van Liechtenstein, alsmede de bondspresidenten van Oostenrijk en Duitsland te gast.

  De informele samenkomsten worden sinds 2004 steeds in een ander land gehouden. Aanvankelijk waren de bijeenkomsten alleen voor de staatshoofden van de vier Duitstalige landen, maar sinds 2014 doen ook Luxemburg en België mee. Vorig jaar was het samenzijn in Luxemburg, het jaar ervoor in België.

  Cultuur

  Het diner vormt de inleiding tot een serie gesprekken over het thema 'Deelhebben aan de cultuur'. Daarnaast wordt door de staatshoofden gediscussieerd over actuele politieke zaken, zo liet de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier woensdag voor vertrek naar Zwitserland weten.

  Het programma wordt donderdagmorgen voortgezet en wordt 's middags afgesloten met een bezoek aan het imposante Juliertheater op de Julierpas.

  6 september 2018 - 09:01