×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Door Filip ontslagen kracht nog bij Albert’

  Vincent Pardoen nog steeds raadgever oud-koning

  Door Filip ontslagen kracht nog bij Albert’

  Hoewel Vincent Pardoen, het voormalige hoofd van de hofhouding van koning Albert, in april door koning Filip is ontslagen, werkt hij nog steeds voor koning Albert als 'raadgever'. Dat schrijft Le Soir vrijdag.


  Peter Degraer, de rechterhand van Pardoen, nam officieel zijn plaats in, maar in de praktijk zou Pardoen nog steeds dezelfde taken verrichten. Op Kasteel Belvédère regelt hij volgens de krant nog allerlei zaken voor Albert, van zijn reizen tot zijn boekhouding.

  Koning Filip ontsloeg Pardoen begin vorige maand na 36 jaar trouwe dienst aan Albert en Paola. Hij had tegen nadrukkelijke instructies van het paleis in een brief verspreid waarin Paola haar bezorgdheid uitte over haar jongste zoon, prins Laurent. Die lag toen in het ziekenhuis. Filip vond dat door het verspreiden van de brief een vertrouwensbreuk was ontstaan.

  Het was overigens niet de eerste keer dat het hoofd van de hofhouding in het nieuws kwam: hij lobbyde ook al eens voor een hogere toelage voor Albert.

  9 mei 2014 - 11:00