×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Delphine krijgt antwoord in vaderschapsonderzoek

  Koning Albert werkt mee na dwangsom hooggerechtshof

  Delphine krijgt antwoord in vaderschapsonderzoek

  De Belgische koning Albert heeft eindelijk besloten om mee te werken in de langslepende zaak over de vraag of Delphine Boël wel of niet zijn dochter is. Het voormalig staatshoofd staat DNA af, waar de resultaten voorlopig geheim van blijven tot er een nieuwe beslissing valt bij het gerecht, melden Belgische media.

  Boël strijdt al jaren om erkend te worden als biologische dochter van emeritus-koning Albert, de vader van de huidige koning Filip. Hij weigerde tot dusver echter DNA af te staan om voor eens en voor altijd duidelijkheid te scheppen.

  Albert ging in februari in cassatie tegen een uitspraak van het hof dat hij moet meewerken aan een vaderschapsonderzoek. Eerder deze maand besloot het hof echter dat hij de koning moet meewerken op straffe van een dwangsom van 5000 euro per dag. Dat was een overwinning voor Boël die al maanden streed voor het opleggen van een dwangsom.

  De oud-koning wachtte nog twaalf dagen maar heeft nu toch echt besloten om mee te werken. Vorige week liet een van zijn advocaten al weten dat hij waarschijnlijk wel zou meewerken als de resultaten geheim zouden blijven. De raadsman zei ook dat de hele situatie zeer pijnlijk is voor koning Albert en dat hij er “enorm onder lijdt”. “Al vijf jaar achtervolgt een verhaal dat 50 jaar teruggaat, hem. En zijn gezondheid is verre van goed.”

  28 mei 2019 - 15:20