×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • “De strijd is nog niet voorbij”

  Filip bedankt Amerikanen voor rol in bevrijding Europa

  “De strijd is nog niet voorbij”

  Koning van België heeft tijdens de herdenking van de Slag om de Ardennen maandag de Amerikanen nog eens geëerd voor hun rol in de bevrijding van Europa.


  “De Verenigde Staten hebben in 1944 de vrijheid en de democratie met al hun macht verdedigd. Ze zijn dat blijven doen tijdens de Koude Oorlog. We hebben samen de NAVO gesticht, 70 jaar geleden. En dertig jaar later, hebben we een andere totalitaire ideologie overwonnen. Na de Atlantikwall, was het de beurt aan het IJzeren Gordijn om in te storten”, zei de Belgische vorst tijdens zijn speech voor het oorlogsmonument in Bastenaken (Bastogne).

  “Sindsdien hebben we geleidelijk aan een nieuw Europa gebouwd, gebaseerd op hereniging en de vastberaden wens om de oude rivaliteiten te laten rusten. Gedurende al die jaren, waren de Verenigde Staten als een heldere stad op de heuvel, schouder aan schouder met Europa, klaar om de landen die onze waarden delen, te steunen”, aldus koning Filip, die ook een waarschuwing had voor zijn toehoorders. “De strijd is nog niet voorbij. Per definitie zijn democratieën kwetsbaarder en fragieler dan regimes die de vrijheid inperken.”

  Filip is maandag samen met zijn vrouw koning Mathilde aanwezig bij de plechtigheden. Ook groothertog Henri van Luxemburg was bij de herdenking. Het trio is later op de dag ook bij een herdenkingsplechtigheid op de Amerikaanse begraafplaats in het Luxemburgse Hamm.

  17 december 2019 - 09:01