×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • ‘Corona-regering’ in België beëdigd door koning Filip

  Opdracht: leid strijd tegen corona-virus in goede banen

  ‘Corona-regering’ in België beëdigd door koning Filip

  België heeft al sinds eind 2018 geen 'volwaardige' regering. De demissionaire regering slaat nu de handen ineen om corona zo strijdvaardig als mogelijk te bestrijden.


  Op zondagavond kwam een groot deel van de politieke partijen in België bij elkaar. Om voor de periode van maximaal 6 maanden volmachten te geven. Met deze volmachten wordt de regering tijdelijk als volwaardig gezien. Belangrijk, omdat nu snel maatregelen kunnen worden genomen. En beslissingen niet steeds eerst langs het parlement hoeven.

  De regering wordt nu een federale regering genoemd. En is officieel beëdigd door koning Filip. De liberale politica Sophie Wilmès leidt deze regering. Zij gaat het parlement wel om steun vragen voor deze regering. Er wordt rekening mee gehouden dat partij N-VA, Vlaamse nationalisten, geen steun voor haar uitspreekt.

  Lees ook:

  In België wordt goed doorgepakt in verband met de coronacrisis. Filip sprak ook het Belgische volk toe via een speciale tv-uitzending.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  17 maart 2020 - 12:07