×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Commissie eens met strafkorting prins Laurent

  Commissie eens met strafkorting prins Laurent

  Een Belgische Kamercommissie is het eens met de gedeeltelijke intrekking van de toelage van prins Laurent. De commissie heeft met twaalf stemmen voor en één tegen ingestemd met het voorstel van de Belgische regering om 15 procent van Laurents toelage voor dit jaar in te houden.


  De advocaat van de Belgische prins Laurent mocht zich gisteren in het openbaar verdedigen tegen de inhouding op de toelage. Ondanks zijn zowat drie uur durende pleidooi is Laurent Arnauts, de advocaat van de prins, er dus niet in geslaagd de commissieleden op andere gedachten te brengen. Na het openbare gedeelte volgde een beraadslaging en stemming achter gesloten deuren.

  Volgende week donderdag moet de voltallige Kamer zich nog uitspreken. Dat gebeurt met een publiek debat en een geheime stemming. De prins raakte in opspraak omdat hij zonder toestemming van de regering in legeruniform aanwezig was op de viering van de negentigste verjaardag van het Chinese leger op de Chinese ambassade. In het verleden werd de prins ook al op de vingers getikt.

  22 maart 2018 - 10:31