×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beveiliging Belgische prinses opgeschroefd

  Elisabeth bedreigd in anonieme brief

  Beveiliging Belgische prinses opgeschroefd

  Een anonieme brief waarin gedreigd wordt met de ontvoering van prinses Elisabeth is maandag aangekomen op de redactie van de Belgische krant La Dernière Heure. In de brief aan koning Filip ventileert de auteur in het Frans en het Duits zijn haat ten aanzien van buitenlanders, die volgens hem of haar verantwoordelijk zijn voor de economische moeilijkheden.


  Dat meldt persbureau Belga. Volgens La Dernière Heure en La Libre Belgique schat de onbekende auteur de kosten van de migratiepolitiek op 30 miljard euro. Vooral de islam moet het daarbij ontgelden. Meer verontrustend voor de politie was volgens de kranten het dreigement om prinses Elisabeth te ontvoeren.

  De politie kwam naar de redactie, maar zette ook manschappen in bij de school van de prinses. Ook terreurdienst ADIV is volgens de kranten betrokken bij het onderzoek. De komende dagen zou de prinses beter bewaakt worden dan normaal. Filip en Mathilde zijn onmiddellijk op de hoogte gebracht van de brief, maar zouden hun geplande bezoek aan het Groothertogdom Luxemburg niet hebben aangepast of ingekort.

  3 december 2013 - 14:19