×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische ‘onderkoning’ blij met transitie

  Jacques van Ypersele: troonswisseling op het goede moment

  Belgische ‘onderkoning’ blij met transitie

  De voormalige kabinetschef van de Belgische koningen Boudewijn en Albert II, Jacques van Ypersele de Strihou (77), is blij met hoe de troonswisseling op 21 juli dit jaar is verlopen. Dat zegt hij in een interview met het VTM-programma Royalty.


  Van Ypersele geniet veel aanzien in België, zijn invloed reikte zover dat hij ook wel de onderkoning van België werd genoemd. In de 10 jaar die hij werkte voor koning Boudewijn en de 20 jaar aan de zijde van koning Albert II hield hij de kaken altijd stijf op elkaar. Wie geen interviews geeft, kan ook niks verkeerd zeggen, was zijn motto.

  Nu Van Ypersele sinds de troonswisseling met pensioen is, heeft hij een zeldzaam interview gegeven. Volgens Van Ypersele doet Filip het tot nu toe goed en heeft zijn vader nog geen spijt van de troonsafstand. "Ik denk dat hij lang over die beslissing heeft nagedacht. Als je bijna 80 jaar bent, dan kan men daar begrip voor opbrengen. Het was ook het goede moment om die transitie te doen."

  Van Ypersele, die nu minister van Staat is, noemt de ceremonie rondom de troonswisseling in het interview er een met 'een emotioneel karakter'. "Maar het was een vreugdevolle transitie, dat is belangrijk."

  25 november 2013 - 14:08