×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische Nobelprijswinnaar op audiëntie

  Filip en Mathilde ontvangen mede-ontdekker 'Higgs-deeltje'

  Belgische Nobelprijswinnaar op audiëntie

  Op het Paleis in Brussel hebben koning Filip van België en koningin Mathilde maandagmorgen professor François Englert en zijn echtgenote in audiëntie ontvangen.


  Englert is de winnaar van de Nobelprijs voor Natuurkunde. Hij is de eerste Belgische natuurkundige die door het Nobelcomité wordt bekroond.

  Op 8 oktober dit jaar werd de Nobelprijs voor Natuurkunde toegekend aan Englert en Peter Higgs (Groot-Brittannië). Ze kregen de Nobelprijs omdat ze in de jaren 60 het bestaan van het zogeheten Higgs-deeltje hebben voorspeld. Het deeltje, dat is vernoemd naar Higgs, wordt ook wel het God-deeltje genoemd. Het geeft alle andere deeltjes massa. Het was het ontbrekende puzzelstuk in de natuur.

  Englert (81) en Higgs (84) maakten hun berekeningen los van elkaar.

  16 december 2013 - 13:00