×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische koninklijke familie op volle sterkte op feestdag

  Belgische koninklijke familie op volle sterkte op feestdag

  Koning Filip, koningin Mathilde, prinses Astrid en haar man prins Lorenz, prins Laurent en prinses Claire zullen op de Nationale Feestdag, 21 juli, naar het defilé, de militaire parade. Ook de kinderen van koning Filip zullen erbij zijn. Alleen de oude koning en koningin zullen ontbreken.


  Daags tevoren wonen het koningspaar en Astrid met haar man het concert Preludium tot de Nationale Feestdag bij in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Later op de avond is het Belgische koningspaar bij het Bal National op het Vossenplein in Brussel, kondigt het Koninklijk Paleis aan, de start van de feestdag.

  De koning en koningin gaan op vrijdag 21 juli naar de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal in Brussel voor de traditionele dankdienst ter gelegenheid van de nationale feestdag. De verwachting is dat net als vorig jaar de vier kinderen van koning Filip en koningin Mathilde meekomen naar het Te Deum. Prinses Astrid en haar man prins Lorenz kiezen voor het Te Deum in Gent, Laurent en zijn echtgenote Claire gaan naar de dankmis in Luik.

  Koning Albert, die in 2013 de troon overgaf aan zijn zoon, is samen met koningin Paola de grote afwezige. Zij verkiezen ervoor hun zoon 'niet voor de voeten te lopen'. Ze zijn deze zomer, zoals gebruikelijk, in Paola's geboorteland Italië.

  10 juli 2018 - 15:48