×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische koning spreekt VN-Veiligheidsraad toe

  Een vorst die veiligheidsraad toespreekt is een rariteit

  Belgische koning spreekt VN-Veiligheidsraad toe

  De Belgische koning Filip heeft in New York de VN-Veiligheidsraad toegesproken. Hij pleitte ervoor kinderen in conflictgebieden beter te beschermen.


  “Telkens als we een kind uit een oorlog redden, het helpen zich te herstellen, het opnieuw kans geven naar school te gaan, worden dromen opnieuw mogelijk.”

  Het komt zelden voor dat een vorst de veiligheidsraad toespreekt. Het is zelfs de eerste keer dat een Belgische koning dat doet. België is momenteel de voorzitter van de vijftien leden tellende raad en vraagt daar aandacht voor het lot van kinderen in conflictgebieden.

  Wereldwijd krijgt volgens de vorst een op de vijf kinderen te maken met gewapende conflicten. Dat cijfer staat volgens Filip voor meisjes en jongens die op de vlucht zijn voor geweld. Zij worden ingelijfd door gewapende groepen of het slachtoffer worden van uitbuiting, moord en seksueel geweld. “Dit kan ons niet onverschillig laten.”

  De 59-jarige koning was vergezeld door koningin Mathilde, de erevoorzitter van UNICEF België. UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

  13 februari 2020 - 15:20